Prázdny
0,00 €
 
-22 %
Slovenské syrárske špeciality

Slovenské syrárske špeciality

Dátum vydania: 2024
Milí výrobcovia a priatelia našich domácich syrárskych špecialít, dovoľujeme si Vám ponúknuť bližšie informácie o problematike výroby našich syrárskych špecialít, ktoré boli publikované v rôznych našich časopisoch. Naše Slovenské syrárske špeciality majú veľmi dlhú tradíciu a je potrebné si udržiavať tieto ...
Bežná cena knihy: 36,00 €
Naša cena knihy: 28,08 €
Ušetríte: 22 %
Zasielame: Skladom
Detaily o knihe
Počet strán: 124
Väzba: Pevná
Rozmer: mm
Jazyk: SK Slovenský Jazyk
EAN: 9788081413384
Rok vydania: 2024
Žáner: Populárno- náučná
Zákazníci, ktorí si kúpili túto knihu, si kúpili aj...
Slavná hvězda-2.vydání
Wilsonová Jacqueline
6,32 €
TOPP Vánoční ozdoby z korálků
Röhr Heidrun
4,65 €
Myasthenia gravis
Jan Schützner
26,95 €
MELUA, KATIE  ACOUSTIC ALBUM NO. 8
Bertelsmann Music Gr
10,89 €
Jelito
Charles Bukowski
13,58 €
Evropa, Rusko, teroristé a běženci
Hvížďala Karel
16,44 €
Pohádky o zvířátkách
Nicola Baxterová; Andy Everitt-Stewart
0,00 €
O knihe
Milí výrobcovia a priatelia našich domácich syrárskych špecialít, dovoľujeme si Vám ponúknuť bližšie informácie o problematike výroby našich syrárskych špecialít, ktoré boli publikované v rôznych našich časopisoch. Naše Slovenské syrárske špeciality majú veľmi dlhú tradíciu a je potrebné si udržiavať tieto tradície a neustále ich zveľaďovať, t. j. udržiavať a zlepšovať ich kvalitu i rozširovať sortiment samotných syrov. Však práve tieto špeciality môžu byť i jedným zo Vašich zdrojov príjmov, prispejú pritom aj k obohateniu svojho regiónu, pomôžu agroturistike a určite i výrobcom urobia radosť. Medzi naše syrárske špeciality možno zaradiť najmä našu bryndzu, oštiepok a parenice No tých tradičných výrobkov najmä z ovčieho mlieka bola celá rada. V minulosti to boli najmä tvrdšie zrejúce syry ako napr. i pôvodná tvrdá bryndza, a celá rada polotvrdých syrov ako Klenovecký syrec, Karpatský syr, Toporecký, atď., ale i srvátkový syr Urda, a veľmi obľúbená bola a je i samotná žinčica. Do týchto špecialít sa postupne zaradili i mnohé čerstvé mäkké syry pod rôznymi názvami. Do syrárskych špecialít možno zaradiť i kozie syry, ktoré si získavajú čoraz väčšiu obľubu a raritou sú i krásne tzv. figurálne syry z pareného cesta a vytvarované do krásnych figúr, alebo syrových tort. Takéto syrárske špeciality sa prevažne robia na menších syrárňach, alebo farmách a salašoch a to nielen z ovčieho, ale i z kozieho a kravského mlieka. V tejto publikácii sú príspevky, ktoré dopĺňajú technológiu výroby Slovenských syrárskych špecialít z knižnej publikácii Výroba syrov a sú tam aktuálne informácie zo života najmä na ovčích farmách a prevádzkach. Tieto informácie sú dôležité pre prax a sú tam naznačené problémy a ich riešenia. Veríme, že môžu pomôcť našim malým spracovateľom sa lepšie zorientovať a pomôže im to pri ďalšej práci. Taktiež dúfame, že sa nám spoločne podarí postupne získať väčšie spoločenské uznanie i aj aktívnejšiu pomoc riadiacich orgánov.