Prázdny
0,00 €
 
-19 %
Nové receptúry a technológia pokrmov pre domácnosti

Nové receptúry a technológia pokrmov pre domácnosti

Autor:
|
Vydavateľstvo:
Dátum vydania: 01.10.2014
Kniha obsahuje autorizované receptúry spracované v súlade zo zásadami správnej výrobnej praxe, ktoré predpisuje Potravinový kódex Slovenskej republiky. Receptúry sú prispôsobené na použitie v domácnostiach, a to tak, že surovinové zloženie je upravené pre štyri a desať porcií, čím sa pri ich použití uľahčí prepočítavanie ...
Bežná cena knihy: 38,90 €
Naša cena knihy: 31,51 €
Ušetríte: 19 %
Zasielame: Skladom
Detaily o knihe
Počet strán: 1260
Rozmer: 216x306x48 mm
Hmotnosť: 2095 g
Jazyk: Slovensky
EAN: 9788089350490
Rok vydania: 2014
Žáner: Varenie, nápoje, diéty
Typ: Knihy viazané
Zákazníci, ktorí si kúpili túto knihu, si kúpili aj...
Občanský a společenskovědní základ - Sociologie Média
Köhlerová Tereza a kolektiv
10,34 €
Prehľad všeobecnej psychológie
Jozef Daniel
6,24 €
Benátky a Benátsko - Lonely Planet
autor neuvedený
23,45 €
Dream Theater:  Parasomnia
Dream Theater
65,59 €
Halgato
Feri Lainšček
0,00 €
Viewpoint Level 2 Presentation Plus
McCarthy Michael
107,16 €
O knihe
Kniha obsahuje autorizované receptúry spracované v súlade zo zásadami správnej výrobnej praxe, ktoré predpisuje Potravinový kódex Slovenskej republiky. Receptúry sú prispôsobené na použitie v domácnostiach, a to tak, že surovinové zloženie je upravené pre štyri a desať porcií, čím sa pri ich použití uľahčí prepočítavanie použitých surovín. V receptúrach sú množstvá uvádzané jednotne v gramoch. V prvej kolonke jednotlivých receptúr sa uvádzajú suroviny v hrubom stave, t. j. neopracovaná surovina a v druhej kolonke v očistenom a upravenom stave, pričom sú určené na ďalšie spracovanie či už studeným alebo tepelným spracovaním. Uvádzané sú aj straty tepelnou úpravou a konečný výsledok predstavuje hmotnosť hotového výrobku, komponentu, výrobku. Pre tento spôsob prípravy receptúr sme sa rozhodli aj z toho dôvodu, že často vieme, čo pre návštevu alebo aj vlastnú rodinu pripravíme, ale nevieme, aké množstvo jednotlivých surovín na to potrebujeme. Niektoré receptúry sú spracované aj pre šesť alebo viac osôb, najmä pri pečení 3,5 kg moriaka alebo 4 kg husi, z diviny 4 až 5 kg poľného zajaca, 2,5 kg srnčieho chrbta, z rýb 3 kg zubáča, kapra v celosti. Pre dobrú orientáciu uvádzame poradie jednotlivých kapitol, ktoré sú zostavené podľa medzinárodných gastronomických pravidiel.