Prázdny
0,00 €
 
-27 %
Príbehy 20. storočia - Identita na tanieri

Príbehy 20. storočia - Identita na tanieri

Autor:
|
Vydavateľstvo:
Dátum vydania: 2023
Stravovanie a gastronómia definujú nielen nás, ale aj celé štáty, regióny, náboženské a filozofické skupiny. Menia sa naše stravovacie návyky, uvedomujeme si spoločenskú zodpovednosť a tradíciu ozvláštňujeme aj novými technikami a surovinami. V najnovšom čísle štvrťročníka Príbehy 20. storočia sme sa pozreli na ...
Bežná cena knihy: 6,00 €
Naša cena knihy: 4,38 €
Ušetríte: 27 %
Zasielame: Skladom
Detaily o knihe
Počet strán: 104
Väzba: Brožovaná
Rozmer: 210x270 mm
Jazyk: SK Slovenský Jazyk
EAN: 8586024418387
Rok vydania: 2023
Žáner: História
Zákazníci, ktorí si kúpili túto knihu, si kúpili aj...
Kosmologie z pohledu filosofa
Karel Pexidr
12,22 €
Německá dívka
Armando Lucas Correa
24,69 €
Motorové vozidlá II.
Roman Močkoř
7,47 €
Škola střihů - Sukně - 2.vydání
Jana Kocurková
13,87 €
Český jazyk I.- DYS
Kolektív
20,08 €
Barbie - 1000 samolepiek
autor neuvedený
7,59 €
O knihe
Stravovanie a gastronómia definujú nielen nás, ale aj celé štáty, regióny, náboženské a filozofické skupiny. Menia sa naše stravovacie návyky, uvedomujeme si spoločenskú zodpovednosť a tradíciu ozvláštňujeme aj novými technikami a surovinami. V najnovšom čísle štvrťročníka Príbehy 20. storočia sme sa pozreli na to, ako jedlo vytvára identitu rôznych skupín, ako nás charakterizuje a aký vplyv má na dejiny – tie veľké aj malé. Prinášame pohľady na to, ako sa jedlo ľahko môže stať nátlakovým nástrojom, ako dokáže meniť rozhodnutia aj ako vytvára okolo seba mýty. V časopise nájdete aj tieto texty: • Rozhovor s mladým šéfkuchárom Pavlom Sekerkom, ktorý pôsobil v parížskej michelinskej reštaurácii. • Odborný pohľad etnologičky Rastislavy Stoličnej na to, či sú bryndzové halušky naozaj našim tradičným národným jedlom. • Kritický komentár o tom, či sme skutočne pohostinný národ od publicistu Sama Marca či úvahu Zuzany Szatmáry o vzťahu k vareniu a úcte k tradíciám. • Texty o zodpovednom stravovaní, počiatkoch vegánskeho aktivizmu na Slovensku a dôležitosti využívania lokálnych surovín. • Popkultúrny pohľad na jedlo vo filmoch aj na divadelných doskách od Juraja Malíčka a Lenky Dzadíkovej. • Príbehy o tom, ako dokáže gastronómia meniť dejiny – či už v príbehoch pamätníkov, ktorých neľahký osud bol zviazaný aj s varením či jedlom alebo v ukážke z knihy reportéra Witolda Szablowského Ako nakŕmiť diktátora o tom, že aj dobré jedlo dokáže zachraňovať životy nevinných.