Prázdny
0,00 €
 
-21 %
Potravinová a nutričná gramotnosť 1-3

Potravinová a nutričná gramotnosť 1-3

Autor:
|
Vydavateľstvo:
Dátum vydania: 2021
Farebná trojdielna publikácia, ktorá zrozumiteľným jazykom spracováva problematiku potravín. Tie výraznou mierou ovplyvňujú zdravie človeka v kontexte iných faktorov, a preto je nanajvýš dôležité vedieť správne sa rozhodovať. Ako inak, ak nie na základe overených faktov a poznatkov? Potraviny sú strategickou komoditou ...
Bežná cena knihy: 57,00 €
Naša cena knihy: 45,03 €
Ušetríte: 21 %
Zasielame: Vypredané
Detaily o knihe
Počet strán: 1096
Väzba: Brožovaná
Rozmer: 148x210 mm
Hmotnosť: 1427 g
Jazyk: SK Slovenský Jazyk
EAN: 9788081406232
Rok vydania: 2021
Žáner: Potravinárstvo
Zákazníci, ktorí si kúpili túto knihu, si kúpili aj...
Filín Fidla 1 a strašidla
Bass Guy
9,29 €
Domilováno
Heldt Dora
13,69 €
Poslední slib - Malý medailon ukrývá velkou minulost
Hughesová Kathryn
23,59 €
Na svatého Dyndy
Raymond Queneau
0,00 €
Moc a nemoc médií
Karel Hvizdala
0,00 €
Next Move 3 Class Audio CDs
Wildman Jayne
32,43 €
O knihe
Farebná trojdielna publikácia, ktorá zrozumiteľným jazykom spracováva problematiku potravín. Tie výraznou mierou ovplyvňujú zdravie človeka v kontexte iných faktorov, a preto je nanajvýš dôležité vedieť správne sa rozhodovať. Ako inak, ak nie na základe overených faktov a poznatkov? Potraviny sú strategickou komoditou, ktorá má nesmierny význam nielen z pohľadu ekonomického, technického a zdravotného, ale aj z pohľadu vzdelania. Potraviny výraznou mierou ovplyvňujú zdravie človeka v kontexte iných faktorov. Preto je veľmi dôležité vedieť o nich čo najviac, aby sme sa dokázali správne rozhodnúť. V informačnej spoločnosti nie je vždy jednoduché nájsť overené fakty a poznatky. Autori sa preto rozhodli spracovať tieto informácie do prehľadnej farebnej publikácie s názvom Potravinová a nutričná gramotnosť. Keďže takýto typ publikácie dlhodobo na slovenskom knižnom trhu chýbal, autori sa rozhodli problematiku spracovať tak, aby bola zrozumiteľná nielen odbornej, ale aj širokej laickej verejnosti. Publikácia pozostáva z troch dielov, ktoré vytvárajú jeden ucelený komplex. Prvý diel tvoria tri kapitoly o potravinovej a nutričnej gramotnosti. Sú zamerané na správne stravovanie a vedomosti o potravinách a výžive z pohľadu podpory zdravia a prevencie chronických ochorení, ako aj na všeobecnú problematiku potravinovej a nutričnej gramotnosti. Z potravinových komodít sú v prvom diele dve kapitoly. Kapitola Zelenina a ovocie je členená na podkapitoly zelenina, ovocie, strukoviny a orechy. Kapitola Škrobnaté potraviny obsahuje podkapitoly chlieb, cestoviny a zemiaky. Druhý diel začína kapitolou Mlieko a mliečne výrobky, ktorú tvoria dve podkapitoly, a to mlieko a syry + tvarohy. Druhú kapitolu tvoria Mäso a mäsové výrobky, hydina, vajcia a ryby. V rámci nej sú podkapitoly hovädzie mäso, bravčové mäso, hydinové mäso, vajcia, ryby. Tretiu kapitolu tvoria Tuky, oleje a olejniny a v rámci nej sú podkapitoly rastlinné tuky, oleje a mak. Tretí diel je rozdelený na kapitoly Pochutiny, Nápoje, Chladenie a zmrazovanie potravín a Označovanie potravín. Kapitola Pochutiny zahŕňa podkapitoly cukry, soľ, čaj, čokoláda, káva, huby, lahôdky, koreniny a kečupy. Kapitola Nápoje obsahuje podkapitoly voda, minerálne vody, smoothie, rastlinné nápoje, pivo, víno a destiláty. Knihy sa dajú kúpiť ako limitovaná edícia len ako set, nie je možné ich zakúpiť jednotlivo.