Prázdny
0,00 €
 
-20 %
Da Vinciho kuchyňa

Da Vinciho kuchyňa

Autor:
|
Vydavateľstvo:
Dátum vydania: 01.12.2007
V čase, keď v ranorenesančnom Taliansku zúrili vojny medzi mestskými štátmi, záhadný génius Leonardo da Vinci vytvoril niektoré z najvýznamnejších umeleckých diel všetkých čias. Slávu si nezískal iba úsmevom Mony Lisy - na dvore Sforzovcov v Miláne pripravoval najveľkolepejšie divadelné predstavenia a bankety, aké kedy ...
Bežná cena knihy: 11,58 €
Naša cena knihy: 9,26 €
Ušetríte: 20 %
Zasielame: Vypredané
Detaily o knihe
Počet strán: 224
Rozmer: 150x233x21 mm
Hmotnosť: 392 g
Jazyk: Slovensky
EAN: 9788055115436
Rok vydania: 2007
Žáner: Varenie, nápoje, diéty
Typ: Knihy viazané
Zákazníci, ktorí si kúpili túto knihu, si kúpili aj...
Nemožný čaroděj člověk
Milan Koch
7,52 €
SG-SLOVENSKO RIADKOVE
autor neuvedený
0,00 €
Malý Bobeš ve městě - DVD box
autor neuvedený
8,19 €
Andělský kurz první pomoci
Martin Eduard P.
6,53 €
Krabice skládací Provenzale
autor neuvedený
0,00 €
Komunistická strana Československa
Jitka Vondrová
13,46 €
A pak se mi to vymklo z rukou
Louise Rennisonová
1,59 €
O knihe
V čase, keď v ranorenesančnom Taliansku zúrili vojny medzi mestskými štátmi, záhadný génius Leonardo da Vinci vytvoril niektoré z najvýznamnejších umeleckých diel všetkých čias. Slávu si nezískal iba úsmevom Mony Lisy - na dvore Sforzovcov v Miláne pripravoval najveľkolepejšie divadelné predstavenia a bankety, aké kedy Európa videla, a to napriek tomu, že sám žil takmer ako mních a konzumoval najjednoduchšiu vegetariánsku stravu. Vo svojich skicároch nám Leonardo zanechal podrobný záznam o svojom talente a nadšení pre stravu: o varení, filozofii stravy, radách týkajúcich sa pitia a o kuchynských vynálezoch. Da Vinciho kuchyňa skúma rozvoj a premenu talianskej stravy v priebehu 15. a 16. storočia - od opisov pompéznyh hostín a jedál podávaných na kráľovských dvoroch až po jednoduchšiu stravu, ktorou sa živili roľníci. Kniha obsahuje fascinujúce ilustrácie, pôvodné recepty majstrov talianskej renesančnej kuchyne, niektoré ich moderné adaptácie a Leonardov vlastný šalátový dresing. Zachytáva históriu a význam talianskej kuchyne od renesancie až do dnešných čias, objasňuje pôvod da Vinciho gastronomických triumfov a jeho silnú vášeň pre stravu a varenie. Dielo zaujme nadšencov varenia a stravy, ako aj priaznivcov umenia a histórie. Takže prijmite pozvanie do Da Vinciho kuchyne! Čosi sa v nej varí pre každého.