Objednávky vytvorené od 18.12.2024 do 1.1.2025 budeme expedovať od 7.1.2025
 
Prázdny
0,00 €
 
-23 %
Ako nasýtiť planétu

Ako nasýtiť planétu

Autor:
|
Vydavateľstvo:
Dátum vydania: 2024
Ešte nikdy sme nemuseli nasýtiť toľko ľudí ako dnes. Napriek tomu nerozumieme tomu, odkiaľ naše potraviny skutočne pochádzajú, ako nás naše stravovacie požiadavky formujú a prečo to drastickým spôsobom ovplyvňuje našu planétu. Výsledkom je, že pri ekonomických, politických a každodenných rozhodnutiach považujeme ...
Bežná cena knihy: 17,95 €
Naša cena knihy: 13,82 €
Ušetríte: 23 %
Zasielame: Skladom
Detaily o knihe
Počet strán: 248
Väzba: Pevná
Rozmer: 150x230 mm
Jazyk: SK Slovenský Jazyk
EAN: 9788082423269
Rok vydania: 2024
Žáner: Odborná literatúra
Zákazníci, ktorí si kúpili túto knihu, si kúpili aj...
100 ľudí a ich miest
Hyža Alan
22,95 €
Didaktika literatury: výzvy oboru
Ondřej Hník
11,00 €
Mechanické chování viskoelastických těles
Stanislav Ďoubal a kolektív
8,53 €
RUTA SEPETYSOVÁ  SŮL MOŘE
autor neuvedený
13,89 €
Tvár v zrkadle
Ján Štrasser
14,95 €
O knihe
Ešte nikdy sme nemuseli nasýtiť toľko ľudí ako dnes. Napriek tomu nerozumieme tomu, odkiaľ naše potraviny skutočne pochádzajú, ako nás naše stravovacie požiadavky formujú a prečo to drastickým spôsobom ovplyvňuje našu planétu. Výsledkom je, že pri ekonomických, politických a každodenných rozhodnutiach považujeme za samozrejmosť a nedokážeme doceniť to, čo umožňuje celý náš život: jedlo. V tejto ambicióznej, mýty búrajúcej knihe Václav Smil skúma mnohé pálčivé otázky, ktorým čelí dnešný svet: Prečo sú niektorí z najväčších svetových producentov potravín zároveň krajinami s najviac podvyživeným obyvateľstvom? Prečo plytváme toľkými potravinami a ako to môžeme vyriešiť? Mohli by sme sa všetci stať vegánmi a byť zdraví? Autor skúma globálnu históriu výroby potravín, aby pochopil, prečo niektoré zvieratá chováme a iné nie, prečo väčšina kalórií na svete pochádza len z niekoľkých plodín a ako sa to môže v budúcnosti zmeniť. Ako nasýtiť planétu je na údajoch založená, dôsledne preskúmaná príručka, ktorá ponúka riešenia nášho nefunkčného globálneho potravinového systému.