Zelená kuchárka
Dátum vydania: 17.04.2024
Prečo jesť viac rastlinných potravín a obmedziť konzumáciu mäsa? Keď svoj jedálniček zameriame na rastlinnú stravu, čoskoro pocítime nárast energie, zlepší sa nám trávenie a budeme sa cítiť oveľa lepšie a ľahšie. To nie pocit na zahodenie, však? Ide o kuchyňu s množstvom čerstvej zeleniny a ovocia, obilnín aj strukovín ...
Naša cena knihy: 22,90 €
Zasielame: Skladom
Detaily o knihe
Počet strán: 200
Rozmer: 156x235x20 mm
Hmotnosť: 605 g
Jazyk: Slovensky
EAN: 9788082540966
Rok vydania: 2024
Žáner: Varenie, nápoje, diéty
Typ: Paperback
Zákazníci, ktorí si kúpili túto knihu, si kúpili aj...
O knihe
Prečo jesť viac rastlinných potravín a obmedziť konzumáciu mäsa? Keď svoj jedálniček zameriame na rastlinnú stravu, čoskoro pocítime nárast energie, zlepší sa nám trávenie a budeme sa cítiť oveľa lepšie a ľahšie. To nie pocit na zahodenie, však? Ide o kuchyňu s množstvom čerstvej zeleniny a ovocia, obilnín aj strukovín. Jedlá na každý deň, špeciálne nápady na recepty zo zvyškov, polievky, placky a guľky, šťavnaté slané aj sladké koláče a mnohé ďalšie dobroty robia vegetariánsku kuchyňu úžasne všestrannou. Dajte zelenú nielen svojej kuchyni, ale najmä svojmu zdraviu!
Ukážka
Fazuľové brownies /10 porcií/
SUROVINY:
- 60 g tmavej čokolády
- 30 g kokosového oleja
- 2 varené červené repy (asi 250 g)
- 200 g červených sterilizovaných fazúľ
- 3 vajcia
- 80 g krupicového cukru
- 120 g mandľovej muky
- 50 g kakaa
- 2 lyžičky bezlepkového kypriaceho prášku do pečiva
POSTUP:
1. Menší plech si vyložíme papierom na pečenie. Čokoládu s kokosovým olejom rozpustime na vodnom kúpeli.
2. Repu, fazuľu a vajcia rozmixujeme dohladka. Do zmesi zašľaháme rozpustenú čokoládu, pridáme cukor, mandľovú muku, kakao a kypriaci prášok, dôkladne premiešame.
3. Cesto rozotrieme do formy a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 45 minút. Necháme úplne vychladnúť. Potom nakrájame.