Prázdny
0,00 €
 
-22 %
Technológia sacharidov, čokolády a cukroviniek

Technológia sacharidov, čokolády a cukroviniek

Dátum vydania: 2011
Cukor je významnou zložkou našej výživy a významnou potravinárskou surovinou. Jeho nadmerná spotreba, však spôsobuje niektoré nežiaduce fyziologické účinky. Pre niektorých spotrebiteľov sa cukor stal sladkým jedom a tak dôvody zdravotné a tiež ekonomické vyvolali intenzívny výskum nových sladko chutnajúcich látok ...
Bežná cena knihy: 7,60 €
Naša cena knihy: 5,93 €
Ušetríte: 22 %
Zasielame: Vypredané
Detaily o knihe
Počet strán: 115
Rozmer: mm
Jazyk: SK Slovenský Jazyk
EAN: 9788080772413
Rok vydania: 2011
Žáner: Učebnice, monografie, slovníky
Zákazníci, ktorí si kúpili túto knihu, si kúpili aj...
Nedělejme z angličtiny vědu
Žiška Dušan
10,29 €
Továrna na rozkoš
Barbara D´Amato
0,00 €
Urologie
Tomáš Hanuš a kolektív
16,44 €
Strojní součásti 1
Řeřábek A.
15,90 €
Jamie po taliansky 5. (PR)
Oliver Jamie
3,30 €
O knihe
Cukor je významnou zložkou našej výživy a významnou potravinárskou surovinou. Jeho nadmerná spotreba, však spôsobuje niektoré nežiaduce fyziologické účinky. Pre niektorých spotrebiteľov sa cukor stal sladkým jedom a tak dôvody zdravotné a tiež ekonomické vyvolali intenzívny výskum nových sladko chutnajúcich látok prírodného ale aj syntetického pôvodu. Hlavným u nás používaným prírodným sladidlom je cukor - sacharóza, menej sa používajú prírodné sladidlá iné ako sacharóza (fruktóza, glukóza, laktóza, maltóza) a náhrady prírodných sladidiel (sorbitol, xylitol, izomalt, sacharín, aspartam a pod.). Priemyselne sa sacharóza získava z cukrovej repy a z cukrovej trstiny. Vysokoškolská učebnica sa zaoberá technológiou a kvalitou spracovania cukrovej repy a cukrovej trstiny až po výrobu trhových druhov cukru, technológiou a kvalitou výroby čokolád, čokoládových a nečokoládových cukroviniek a cukrárskych výrobkov.