Prázdny
0,00 €
 
-17 %
Domáci hojivý kefír

Domáci hojivý kefír

Autor:
|
Vydavateľstvo:
Dátum vydania: 2021
Kniha o prekvapivo úzkych vzťahoch medzi zdravým jedlom a šťastným životom. Kefír je symbiotické spoločenstvo mikroorganizmov, ktoré dokážu pretvoriť mlieko na kyslý, ľahko stráviteľný a dokonca hojivý nápoj. Domáca výroba kefírového mlieka je jednoduchá kefír je jedno z najmenej náročných domácich zvieratiek ...
Bežná cena knihy: 18,00 €
Naša cena knihy: 14,94 €
Ušetríte: 17 %
Zasielame: Vypredané
Detaily o knihe
Počet strán: 288
Väzba: Brožovaná
Rozmer: 148x210 mm
Hmotnosť: 480 g
Jazyk: SK Slovenský Jazyk
EAN: 9788099951069
Rok vydania: 2021
Žáner: Zdravie, štýl života
Zákazníci, ktorí si kúpili túto knihu, si kúpili aj...
Cikánské romance, Romancero gitano
Lorca Federico García
12,59 €
Koučink
Ian Fleming
6,23 €
O zahradě - 2.vydání
Čech Pavel
15,40 €
The Secret
Byrne Rhonda
27,44 €
Kapesní diář Balacron 2024, bordó
autor neuvedený
3,88 €
O knihe
Kniha o prekvapivo úzkych vzťahoch medzi zdravým jedlom a šťastným životom. Kefír je symbiotické spoločenstvo mikroorganizmov, ktoré dokážu pretvoriť mlieko na kyslý, ľahko stráviteľný a dokonca hojivý nápoj. Domáca výroba kefírového mlieka je jednoduchá kefír je jedno z najmenej náročných domácich zvieratiek. Kefírové mlieko z obchodu môže byť dobré, ale účinkami ani zložením sa domácemu kefíru nevyrovná. V knihe nájdete návod ako sa doma starať o svoje kefírové zrná, ďalej recepty, príbehy a skúsenosti, a tiež podrobné vysvetlenie liečivého pôsobenia tohto kyslomliečneho nápoja. Kefír dokáže pomôcť pri rôznych tráviacich ťažkostiach, ale aj v rade zdanlivo nesúvisiacich oblastí. Podporuje správnu prácu imunity, prospieva pokožke, kostiam aj krvnému tlaku, duševne človeka dobre naladí. Jedna časť knihy je venovaná rôznym mliečnym výrobkom. Pomocou kefírovej kultúry možno vyrobiť tvaroh, maslo, rôzne druhy syrov a aj jogurt. Priemyselné potravinárstvo nás vzdialilo od sebestačnosti, celistvosti a prirodzenej rozmanitosti. Návody a vysvetlenia v knihe v mnohom čerpajú z prác zahraničných nadšencov pre domácu fermentáciu a syrárstvo vedú čitateľa späť k tomu, čo je ľudské, hlboko výživné a zemské. Záujem o kefír vedie čitateľa k pochopeniu našich mikrobiálnych priateľov. Nitka sa rozvetvuje k otázkam plnohodnotnej stravy, vnútorného šťastia a zasiahne aj k pravekým počiatkom pastierstva. Dotkne sa dokonca pôrodov, smrti a tajomstva pretrvania. Autor podotýka: ,,Túžim, aby mali naše deti možnosť žiť naplňujúce, zmysluplné a šťastné životy, aby sme sa ako spoločnosť ďalej rozvíjali. Verím, že práve kefír je jeden z prostriedkov dáva nám silu čeliť zdravotným, hospodárskym a ekologickým výzvam našej pohnutej doby.,,